Symphony of the cells

Symphony of the Cells


“Symphony of the Cells™ was created as a method of helping people understand that the body needs to be balanced physically, emotionally and spiritually. Each hands-on Symphony of the Cells™ training will help aid in the understanding of the natural progression of illness. You will also learn about the different systems of the body, how they relate, the power of essential oils, and other natural nutrients and modalities that will help guide you in your wellness journey.”

Boyd truman

Boyd Truman

Ons hele lichaam is in balans. Alles werkt met elkaar samen als een goed klinkende symfonie. Met een moeilijk woord ook wel homeostase genoemd. Als het even wat minder gaat hebben we ons zelf herstellend vermogen om de balans weer terug te brengen. Als het goed is tenminste! 

Helaas is ons lichaam tegenwoordig niet meer vitaal genoeg om dit zonder hulp te kunnen. Stress oa is hier een van de grootste boosdoener van.

Symphony of the Cells (SOC) is een uniek werkende toepassing die helpt de homeostase te herstellen en te ondersteunen bij diverse fysieke en emotionele aandoeningen.

Symphony of the Cells is ontwikkeld door Boyd Truman.

Bij een SOC toepassing worden essentiële oliën in een vaste volgorde aangebracht op de rug en de voeten of door middel van inhalatie. Iedere olie heeft zijn eigen werking en functie voor organen, systemen en of aandoeningen. Na een reeks toepassingen heeft je lichaam eerst de afvalstoffen en gifstoffen uit je lichaam verwijderd om vervolgens een soort reset te doen waarmee je je lichaam en geest weer terug in balans brengt. Deze toepassingen kun je vervolgens tevens als onderhoud inzetten om te voorkomen dat bepaalde klachten terugkomen.

De toepassingen van de Symphony of the Cells worden in de eerste 2 of 3 weken, afhankelijk van de ernst van de fysieke of emotionele uitdagingen, elke 3 dagen uitgevoerd. Dit om een beter efficiënt gewenst resultaat te bereiken. Je kunt hierbij kiezen uit 1 toepassing, maar het kan ook zijn dat je kunt afwisselen met een andere toepassing die goed aansluit op de uitdaging waar je voor staat.

In enkele gevallen is één week behandelen genoeg om het juiste effect te behalen, maar gangbaar is 2 tot 3 weken. In andere gevallen (langdurige chronische klachten) zijn meerdere weken met meerdere sessies nodig om de gewenste resultaten zijn bereikt. Als het gewenste effect is behaald, kunnen de toepassingen van SOC ingezet worden als onderhoud met daarnaast het dagelijks gebruik van de essentiële oliën.

Houd altijd rekening met verschijnselen van ontgifting (bv moeheid, misselijk of zelfs verergering van de klachten bij aanvang van het toepassen van de Symphony of the Cells). Een essentiële olie zorgt er namelijk altijd eerst voor dat de gifstoffen opgeruimd worden alvorens het je lichaam terug in balans brengt.

Een toepassing van SOC kan daarbij tevens geïntegreerd worden in een therapeutische massage, maar kan ook ingezet worden als een “snelle” toepassing, zonder dat er een massage aan te pas komt. De oliën doen hierbij namelijk hun werk en een massage is niet noodzakelijk.

De toepassingen van de Symphony of the Cells is veilig voor kinderen. Kinderen hebben net zoals volwassenen veel baat bij het gebruik van essentiële oliën. Echter wordt wel aangeraden om het aantal druppels per toepassing te verminderen.

Wat is het verschil tussen Symphony of the Cells en de AromaTouch Techniek?

De AromaTouch Techniek is een zeer waardevolle techniek ontwikkeld door Dr. David Hill van dōTERRA om de algehele fysieke en emotionele gezondheid te bevorderen en in balans te brengen. De toepassingen van de Symphony of the Cells, ontwikkeld door Boyd Truman, worden voor specifiekere fysieke en emotionele uitdagingen in het lichaam ingezet waarbij de werking dieper gaat dan bij de AromaTouch. De essentiële oliën doen hierbij uiteraard hun werk en zorgen ervoor dat bij consequent gebruik je lichaam weer terug in balans komt en klachten verminderen.

De toepassingen van de Symphony of the Cells (SOC) zijn goedgekeurd door de National Certification Board for Therapeutic Massage and Bodywork (USA).

Heb je interesse om te leren hoe je SOC kunt toepassen, of wil je graag een toepassing ervaren, neem dan contact op met me. In een persoonlijk gesprek zal ik je adviseren welke toepassing het beste bij jou past en je laten ervaren wat een heerlijke ervaring de Symphony of the Cells is.

Voor meer informatie check Symphony Of The Cells

© 2024

Thema door Anders Norén